شرکت توسعه کسب و کار: راه حل ایده‌آل برای رشد و پیشرفت کسب و کارها

شرکت توسعه کسب و کار: راه حل ایده‌آل برای رشد و پیشرفت کسب و کارها
5/5 امتیاز

کسب و کارهای امروزی، شکل و آب و رنگ دیگری به‌خود گرفته‌اند. در گذشته چیزی به اسم واحد تحقیق و توسعه در یک شرکت، معنا و مفهوم خاصی نداشت. حتی مابقی قسمت‌های مهم مانند واحد بازاریابی، کمتر وجود داشت. اما امروزه، شرکت توسعه کسب و کار، یک نوع شرکت خدماتی است که به کسب و کارهای دیگر کمک می‌کند تا توسعه پیدا کنند.

در واقع، رشد دادن به یک استارتاپ و هر کسب و کار، باید طبق اصول خاصی صورت بگیرد. اگر واحد تحقیق و توسعه در یک شرکت، جدی گرفته نشود، احتمال بسیار زیادی وجود دارد که استارتاپ مورد نظر، روانه قبرستان استارتاپ‌ها شود و به امید احیا شدن مجدد، باید منتظر بماند. اگر هم کسب و کار مورد نظر به‌صورت دانش بنیان یا یک شرکت با سابقه باشد، باز هم نیازمند توسعه و رشد است.

شرکت توسعه کسب و کار، می‌تواند با راه حل و ایده‌های مختلف، مسیر را برای یک مجموعه، هموار کند تا به رشد مورد نظر دست پیدا کند. عوامل موفقیت در کسب و کار، یکی دو تا نیست و می‌توان با مشاوره و گرفتن خدمات از شرکت توسعه کسب و کار، قدم‌به‌قدم به موفقیت نزدیک شد و به اهداف سازمانی دست پیدا کرد.

برای مثال می‌توان هلدینگ چابک را در این زمینه نام برد که بر توسعه کسب و کارهای فناور محور، تاکید داشته و در این زمینه، بسیار راه گشا است. ما در این مقاله تصمیم داریم تا پیرامون توسعه کسب و کار و این که شغل توسعه کسب و کار چیست و برخی از استراتژی‌های مهم، وظایف کارشناس توسعه کسب و کار و مواردی از این دست، صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.

توسعه کسب و کار به چه معنایی است؟

هر زمان که یک کسب و کار، پا به عرصه وجود می‌گذارد، فارغ از دانش‌بنیان بودن، استارتاپی یا هر عنوان دیگری که دارد، باید همیشه پیشرفت داشته باشد. پیشرفت و توسعه کسب و کار، منجر به دستیابی به اهداف سازمانی می‌گردد. رسیدن به این مهم، جز با برنامه‌ریزی و عمل به آن، امکان پذیر نخواهد بود. سازمان‌ها به‌دنبال این هستند که استراتژی‌های کاربردی برای کسب و کار خود انتخاب کنند و در راستای گسترش بازار و افزایش مشتری، قدم بردارند. فقط از این طریق می‌توانند سود خوبی برای سازمان خود به‌دست بیاورند.

راهنمایی کامل برای تبدیل بهترین کسب و کارهای پولساز به واقعیت
بخوانید

شرکت توسعه کسب و کار در چنین زمانی به‌کمک کسب و کار می‌آید تا بتواند برنامه‌ریزی بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت خود را تهیه و تدوین کند. حتی برخی از سازمان‌ها به‌دنبال استخدام کارشناس در این زمینه هستند تا بتوانند تحقیق و توسعه در کسب و کار خود را به‌درستی انجام داده و آینده روشن‌تری برای سازمان خود، ترسیم کنند.

این روزها، بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌های خصوصی، نیمه خصوصی و حتی دولتی، به اهمیت روزافزون بهره‌گیری از دانش شرکت‌های توسعه کسب و کار، پی‌برده‌اند و در پی تشکیل تیم تخصصی در این زمینه هستند. در این تیم، به‌دنبال این هستند که وظایف کارشناس توسعه کسب و کار و هر آن کس که در این زمینه فعالیت می‌کند، مشخص باشد تا سازمان به اهداف خود، نزدیک‌تر شود.

وظایف کارشناس توسعه کسب و کار

یک کارشناس توسعه کسب و کار، وظایف بسیار مهمی دارد که می‌توان از میان تمام وظایف او، برنامه‌ریزی را به‌عنوان مهم‌ترین آن انتخاب کرد. شرکت توسعه کسب و کار، کارشناسان خبره و حرفه‌ای در این زمینه دارد که هرکدام می‌توانند در جهت گسترش کسب و کار و دستیابی به نتایج بهتر، اهداف بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت سازمانی را مشخص کرده و برای رسیدن به نتیجه بهتر، در تلاش باشند.

کارشناس مدنظر، وظیفه دارد تا تحقیق در مورد کسب و کار را انجام دهد و اقدام به برنامه‌ریزی برای رسیدن به اهداف کند. اینها، بخشی از وظایف اوست و به‌طور قطع، وظایف دیگری هم برعهده دارد.

شرکت توسعه کسب و کار

نحوه تحقق توسعه برای کسب و کارها

شرکت توسعه کسب و کار، خدمات مختلفی در همین زمینه به سازمان‌ها ارائه می‌کند که با این خدمات می‌توان انتظار داشت، سازمان به اهداف خود، نزدیک‌تر شود. برای تحقق این امر، کارشناس تحقیق و توسعه در شرکت، گام‌های زیر را برخواهد داشت تا کسب و کار ایده آل شکل بگیرد:

  1. تحلیل رقبای سازمانی
  2. ایجاد شبکه
  3. تحقیقات بازار
  4. مدیریت پروژه
  5. مدیریت ارتباط با مشتری
  6. دستیابی به مشتریان جدید
  7. تهیه طرح تجاری کسب و کار
  8. ایجاد تغییرات در مدل قدیمی کسب و کار

توسعه کسب و کار هدفمند، یکی از چشم‌اندازهای مهم و اصلی یک سازمان است که می‌توان با تحقق موارد بالا، به آن دست‌یافت. تمامی این گام‌های مهم برای توسعه و رشد کسب و کارها منجر به شناخت کافی از بازار می‌گردد و بسیاری از چالش‌های پیش‌روی سازمان، حل می‌شود.

مهم‌ترین استراتژی‌های کسب و کار

آموزش توسعه کسب و کار توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات کسب و کار، توسط مربیان و مشاوران حرفه‌ای صورت می‌گیرد که می‌توان هلدینگ چابک را به‌عنوان یکی از حرفه‌ای‌ترین‌ها در این مورد نام برد.

رهبری در مواجهه با عدم قطعیت و ریسک: تاثیرگذارترین عوامل بر تصمیمات کلیدی در کسب و کارها
بخوانید

شرکت توسعه کسب و کار، معمولا با تدوین استراتژی‌های مهم و تاثیرگذار، می‌تواند کسب و کار سازمانی را به‌طرز قابل‌توجهی، رشد دهد. استراتژی‌های کسب و کار، شامل موارد زیر هستند:

  • استراتژی‌های سطح سازمان یا شرکت corporate level strategy

این استراتژی‌ها در بالاترین سطح یک شرکت اجرا می‌شوند. این استراتژی‌ها، بیشتر توسط مدیران سازمانی تهیه می‌شوند.

  • استراتژی سطح واحدهای کسب و کار business level strategy

این استراتژی که در سطح مدیران‌میانی و کارشناسان شرکت‌ها اجرا می‌شوند، بر نحوه پیاده‌سازی چشم‌انداز شرکت در دستورالعمل‌های آن متمرکز است.

  • استراتژی سطح عملکرد یا وظیفه‌ای functional level strategy

این استراتژی‌ها بر وظایف کارمندان هر بخش متمرکز است و برای رسیدن به اهداف سازمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. کارشناس شرکت توسعه کسب و کار، در این بخش می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

مهم‌ترین استراتژی‌های کسب و کار

کلام آخر شرکت توسعه کسب و کار

شرکت توسعه کسب و کار، شرکتی کاملا خدماتی است که به سازمان‌های خصوصی و نیمه‌خصوصی و حتی سازمان‌های دولتی، کمک می‌کند تا حوزه‌کاری خود را گسترش دهند. گاهی، این گسترش در گرو پیدا کردن بازارهای جدید و ورود به مناطق فروش جدید است. گاهی نیز باید توسعه‌فردی و توسعه کارکنان صورت بگیرد. تمامی این‌ها در جهت رسیدن به اهداف سازمانی و گسترش کسب و کار صورت می‌گیرند.

منابع

online.hbs.edu

cascade.app

indeed.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *