اکثر افراد، مذاکره برای افزایش حقوق را یک تجربه دشوار و چالش برانگیز میدانند. این موضوع معمولا هم برای کارکنان جدید و هم برای کارکنان باسابقه صدق میکند. عواملی که سبب بهوجود آمدن چنین حسی در فرد میشوند، شامل نداشتن اعتماد به نفس کافی برای طرح درخواست افزایش حقوق، نگرانی از بهخطر انداختن روابط شغلی با مدیر یا کارفرما، عدم آشنایی با اصول و تکنیکهای مذاکره موثر، نداشتن آمادگی کافی برای ارائه شواهد و استدلالهای قانعکننده و ترس از دست دادن شغل در صورت عدم توافق بر سر حقوق هستند.
این موانع باعث میشوند که بسیاری از کارکنان، حتی اگر حس کنند شایستگی و ارزش بالایی دارند، بهطور منطقی درباره افزایش حقوق خود مذاکره نکنند. در نتیجه، آنها ممکن است در طول دوران شغلی خود، حقوقی دریافت کنند که کمتر از ارزش واقعی کار آنها است. بنابراین توصیه میشود کارکنان، چه در شغل جدید و چه در شغل فعلی، با آموزش و تمرین مهارتهای مذاکره، آمادگی لازم را برای طرح درخواست افزایش حقوق کسب کنند. این امر میتواند به آنها کمک کند تا بهطور موثرتری در این فرآیند مشارکت کنند و درنهایت به حقوق و مزایای شغلی متناسب با شایستگیهای خود دست یابند.
فهرست مطالب این نوشته
Toggleتکنیک های مذاکره برای افزایش حقوق
برای انجام مذاکره موثر در مورد افزایش حقوق، همواره باید تکنیکها و اصول خاصی را رعایت کنید. برخی از مهمترین تکنیک های مذاکره برای افزایش حقوق عبارتند از:
تحقیق و آمادهسازی
بهترین روش مذاکره برای افزایش حقوق، انجام تحقیقات و آمادهسازی مدارک و مستندات مورد نظر است. قبل از مذاکره، اطلاعات لازم را در مورد حقوق و مزایای رایج در شغل خود و صنعت مربوطه جمعآوری نمایید. همچنین ارزش خدمات و دستاوردهای خود را بهخوبی بررسی و آماده کنید.
زمانبندی مناسب برای مذاکره
زمان مناسب برای درخواست افزایش حقوق، بسیار مهم است. مثلا زمانهایی پس از دوره ارزیابی عملکرد سالیانه، بعد از ارتقاء شغلی یا زمانی که شرکت در حال توسعه و رشد است، مناسب خواهند بود.
ارائه استدلال منطقی
با ارائه مستندات و دلایل محکم، تواناییها، میزان مسئولیتها و دستاوردهای خود را بهطور مستند و منطقی توضیح دهید. این موارد باید متناسب با افزایش حقوق درخواستی باشند.
تمرکز بر ارزش دادن به فعالیت مربوطه
به جای تاکید صرف بر افزایش حقوق، اهمیت و ارزش افزوده کارهایی که انجام میدهید را برجسته کنید. این موضوع نشان میدهد که شما شایسته این افزایش دستمزد هستید.
انعطافپذیری و همکاری
در طول مذاکره انعطافپذیر باشید و خود را برای مذاکرات هدفمند و ارائه پیشنهادات جایگزین آماده کنید. با اینکار، نشان میدهید که شرایط شما کارفرما یا سازمان را درنظر گرفته و بهدنبال توافق دوجانبه هستید.
تعیین مقدار دقیق حقوق مورد نظر
درنظر داشتن عدد دقیق افزایش حقوق در مذاکره با کارفرما بسیار مهم خواهد بود. محققان معتقد هستند که زمانیکه کارمندان عدد دقیقی را در درخواست افزایش حقوق خود مطرح میکنند، این امر در ذهن کارفرما باقی میماند و احتمال اینکه کارفرما عددی نزدیک به آن را بپذیرد نیز بسیار بالا است.
بهعنوان مثال، بهجای آنکه بگویید افزایش حقوق درخواستی شما ۴ میلیون تومان است، بهتر است با تحقیق و محاسبه دقیقتر، عدد ۴ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان را بیان کنید. این عدد دقیق نشان میدهد که شما با تجزیه، تحلیل و بررسی حقوق کارکنان مشابه در حیطه شغلی مورد نظر، افزایش حقوق منطقی و معقولی را درنظر گرفتهاید و مبلغ درخواستی شما براساس واقعیات و اطلاعات موجود تعیین شده است.
آمادگی برای چانه زنی
در صورت عدم پذیرش درخواست اولیه، آماده باشید که با ارائه پیشنهادات متعدد، به توافق نهایی برسید. البته فراموش نکنید که چانه زنی باید در چارچوب اصولی صورت پذیرد؛ زیرا درخواست مودبانه حقوق میتواند تاثیر بیشتری در نتیجه مذاکره داشته باشد.
ارائه اطلاعات متقاعد کننده
آمار و ارقام مربوط به عملکرد و ارزش فعالیت خود را به روشنی ارائه کنید. این موضوع میتواند برای کارفرما بسیار قانعکننده باشد و نشاندهنده درخواست منطقی شما خواهد بود. با درنظر گرفتن تکنیک های درخواست افزایش حقوق با فن بیان و توجه به اصول مورد نیاز برای مذاکره رسمی و مودبانه، میتوانید به افزایش حقوق خود امیدوار باشید.
متن درخواست حقوق از کارفرما
در ادامه به ارائه چند مثال ساده در مورد نوشتن متن درخواست حقوق از کارفرما میپردازیم.
متن درخواست افزایش حقوق از کارفرما (1)
کارفرمای محترم
با احترام، اینجانب [نام و نام خانوادگی] در سمت [سمت شغلی] در شرکت [نام شرکت] مشغول به فعالیت میباشم. باتوجه به عملکرد مثبت و موفقیتهای حاصل شده در طی مدت همکاری، متاسفانه حقوق دریافتی بنده متناسب با میزان مسئولیتها و وظایف محوله نبوده است.
براساس بررسیهای انجام گرفته و با درنظر گرفتن میانگین حقوق مشاغل مشابه در بازار کار، پیشنهاد میگردد حقوق اینجانب به مبلغ [مبلغ پیشنهادی] افزایش یابد. این افزایش حقوق علاوهبر انگیزه بیشتر اینجانب جهت ارائه خدمات با کیفیتتر، منجر به رضایتمندی بیشتر و ارتقای سطح عملکرد شرکت خواهد شد.
امید است که باتوجه به موارد فوق، درخواست اینجانب مورد بررسی و تصویب قرار گیرد.
با تشکر و احترام
نام و نام خانوادگی:
متن درخواست افزایش حقوق از کارفرما (2)
عنوان: درخواست افزایش حقوق
احتراما، با سلام
بدینوسیله به استحضار میرساند که اینجانب [نام و سمت فرد]، به مدت [مدت زمان] در شرکت [نام شرکت] مشغول به خدمت هستم. در طول این مدت، همواره تلاش نمودهام وظایف محوله را با بالاترین سطح کیفیت و کارایی انجام دهم و در راستای تحقق اهداف سازمان، نهایت تلاش و همت خود را بهکار گیرم.
در این راستا، باتوجه به سوابق کاری، تجارب و دستاوردهای حاصل شده، احساس میکنم که میزان حقوق دریافتی اینجانب، متناسب با شرایط فعلی نیست و باتوجه به میانگین حقوق مشاغل همتراز در بازار کار، در حال حاضر حقوق پایینتری دریافت مینمایم.
از آنجا که همواره تمایل داشته و دارم تا با تمام توان و انگیزه به خدمات خود در این مجموعه ادامه دهم و نقش موثری در پیشبرد اهداف و توسعه شرکت ایفا نمایم، خواهشمند است دستور فرمایید تا حقوق اینجانب باتوجه به موارد ذکر شده، به میزان [درصد یا مبلغ پیشنهادی] افزایش یابد.
امیدوارم که این درخواست مورد توجه قرار گیرد. من متعهد هستم که با تلاش و انگیزه بیشتر، به ارتقای عملکرد و دستیابی به اهداف سازمان کمک نمایم.
با تقدیم احترام
[نام و امضای فرد]
اگر شما هم در سازمان یا شرکت خاصی مشغول فعالیت هستید و یا کسب و کار خودتان را دارید و قصد توسعه کارتان را دارید، میتوانید با کارشناسان هلدینگ چابک در ارتباط باشید و مشاورههای لازم را دریافت نمایید. این مجموعه فعال در زمینه حمایت از کسب و کارهای نوپا و فناور محور است و میتواند پاسخگوی نیازهای شما باشد.
منابع