آشنایی با مفاهیم مربیگری و کوچینگ در کسب و کار: آنچه باید در مورد بیزینس کوچینگ بدانید!

آشنایی با مفاهیم مربیگری و کوچینگ در کسب و کار
5/5 امتیاز

در دنیای امروز چالش‌های متعددی کسب و کار‌ها را تهدید می‌کنند، با وجود رقبای قدرتمند، پیشرفت روزانه تکنولوژی و پیچیدگی مسائل مربوط به بازار و اقتصاد، داشتن رهبری کارآمد و قوی و مسلط به قوانین کسب و کار جزو الزامات هر کسب و کاری در راستای طی مسیر موفقیت و رسیدن به اهداف می‌باشد.

مفهوم بیزینس کوچینگ یکی از مفاهیمی است که اخیرا طرفدارن زیادی را در دنیای کسب و کار پیدا کرده است. این فرآیند، به کسب ‌و کارها و کارآفرینان این کمک را می‌کند تا بهترین نسخه خود را به‌وجود آورده و به اهداف خود دست یابند. لزوم اهمیت این موضوع ما را برآن داشت که با ارائه این متن به تعریف کلی از بیزینس کوچینگ و مزایا و ویژگی‌های بیزینس کوچ و چرا به مربی کسب و کار نیاز دارید؟ بپردازیم.

بیزینس کوچینگ یعنی چه؟

بیزینس کوچینگ، فرآیندی است که کارآفرینان، صاحبان مشاغل کوچک، مدیران اجرایی، مدیران و کارکنان را قادر می‌سازد تا به پتانسیل کامل خود دست یابند. به‌طور کلی، بیزینس کوچینگ، راهنمایی با تجربه و پشتیبانی عملی برای شما ارائه می‌دهد. شما و مربی‌تان با همکاری یکدیگر می‌توانید به‌طور موثرتر توجه خود را از نگرانی‌های غیرمولد دور کرده و با انجام اقداماتی مفید، کسب و کارتان را برای رسیدن به اهداف خود حرکت دهید. بیزینس کوچ به‌جای ترس از شکست و ناامیدی، به واقعیت‌های بازار و راه‌حل‌های بهینه تسط داشته و می‌تواند شما را در مسیر موفقیت قرار دهد.

برای پاسخ به این سوال‌ها که، بیزینس کوچینگ چیست و بیزینس کوچ کیست؟ و چه زمانی به بیزینس کوچینگ نیاز داریم؟ به‌طور خلاصه می‌توان گفت، بیزینس کوچینگ ابزاری است که با استفاده از آن، کسب ‌و کارها عملکرد خود را بهبود بخشیده و به اهداف خود دست پیدا می‌کنند، و بیزینس کوچ نیز فردی است که به‌عنوان مشاور و راهنمای کسب‌ و کارها در این مسیر فعالیت می‌کند. اگر رویاها، برنامه‌ها و اهداف کسب و کار بزرگی دارید و نگران هستید که ممکن است به این اهداف نرسید، این زمانی است که یک مربی کسب و کار ممکن است منبع موردنیاز شما ‌باشد.

بیزینس کوچینگ

برخی از کارهایی که مربی کسب و کار شما برای شما، کارکنان و کسب و کار شما انجام می‌دهد، به‌‌شرح زیر است:

  • به مخاطب می‌آموزد که از تکنیک‌ها و ابزار، به‌طور خلاقانه استفاده کند. این آموزش‌ها مواردی مانند انجام آموزش انفرادی، مشاوره و شبکه را شامل می‌شود.
  • مخاطبان را به تعهد به اقدام، تغییر و توسعه رشد پایدار تشویق می‌کند.
  • تشویق برای تلاش جهت پیشرفت مداوم شایستگی‌ها و گسترش ارتباط در زمان‌ها و موقعیت‌های موردنیاز
  • ارزیابی و حصول اطمینان از ایجاد شایستگی‌های مناسب جهت رسیدن به اهداف تعیین‌شده
  • کاوش در مورد نیازها، خواسته‌ها، انگیزه‌ها، مهارت‌ها و فرآیند فکری شما در جهت سهولت بخشی به ایجاد تغییرات واقعی و پایدار
  • مدیریت رابطه برای اطمینان از وجود سطح مناسبی از خدمات دریافت‌شده
  • امکان‌پذیر ساختن فرآیندهای فکری شما برای شناسایی راه‌حل‌ها و اقدامات، به‌جای استفاده از رویکرد مستقیم
  • تقویت اعتمادبه‌نفس با استفاده از تکنیک‌های مربیگری
رهبری در مواجهه با عدم قطعیت و ریسک: تاثیرگذارترین عوامل بر تصمیمات کلیدی در کسب و کارها
بخوانید

مزایای بیزینس کوچینگ

در صورت استفاده درست و اصولی از مربی کسب و کار و همکاری مستمر با مربی، بیزینس کوچینگ می‌تواند برای شما فواید قابل ملاحظه‌ای داشته باشد. از مزایای بیزینس کوچینگ می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • کاهش هزینه‌ها و ضایعات و افزایش درآمد و سود
  • افزایش بهره‌وری و بهبود مهارت‌های نمایندگی
  • بهبود مهارت‌های بازاریابی و فروش، افزایش مهارت‌های برنامه‌ریزی و انضباط شخصی و افزایش مهارت‌های مذاکره
  • اصلاح سبک رهبری و مهارت‌های ارتباطی و بهبود مدیریت و مهارت‌های اجرایی و توسعه جانشینان و رهبری آینده
  • توسعه و انتقال آسان‌تر به موقعیت‌های سطح بالاتر و امکان رسیدن به اهداف
  • ایجاد اعتمادبه‌نفس و کاهش استرس، انزوا و ترس
  • مسئولیت‌پذیری بیشتر با استرس کمتر
  • جذب کارمندان بهتر و بهبود ارتباطات تیم و افزایش بهره‌وری با ایجاد روحیه و فرهنگ مثبت در محل کار
  • غلبه‌بر موانع و عقب‌نشینی و جلوگیری از ضرر و زیان و خارج‌شدن از مسیر
  • مدیریت تغییرات غیر‌منتظره و ناامیدی با انعطاف‌پذیری، و بهبود اولویت‌بندی، تصمیم‌گیری و ریسک‌پذیری

مزایای بیزینس کوچینگ

درآمد بیزینس کوچینگ

میزان درآمد بیزینس کوچینگ براساس چند معیار می‌تواند متفاوت باشد. در ادامه چند عامل موثر بر‌روی درآمد بیزینس کوچینگ را آورده‌‌ایم:

  • میزان تجربه و تخصص مربی‌: به‌طور معمول بیزنس کوچ‌های باتجربه‌تر رنج درآمدی بالاتری را نسبت به مربیان تازه‌کار و کم‌تجربه دارند‌.
  • محل و حیطه شغلی موردنظر: مربیان در شهرهای بزرگ و مشاغل پیچیده و دشوار‌، غالبا درآمد بالاتری را نسبت به مربیان در شهرهای کوچک و مشاغل ساده‌تر دارند.
  • مشتریان: شرکت‌های بزرگ و برجسته به‌دلیل سطح کاری بالا و دشوار نسبت به کسب و کارهای کوچک، هزینه بیشتری را جهت کوچینگ بیزینس خود به مربیان می‌پردازند.
  • رویکرد مربیگری: مربیان کوچ اختصاصی و فردی معمولا از مربیانی که به‌‌صورت گروهی و آموزشی کار می‌کنند، درآمد بیشتری دارند.

با نگاهی کلی به محدوده درآمد برای بیزینس کوچ‌ها در ایران‌، این‌طور می‌توان گفت که میانگین درآمد سالانه مربی کسب و کار بر اساس گزارش‌های سال 1402 از منابعی مانند ایران‌تلنت و جاب‌ویژن بین 150 تا 300 میلیون تومان است. البته این میزان درآمد بسته به تخصص و فعالیت مربی می‌تواند بالاتر هم برود.

چگونه بیزینس کوچ شویم؟

برای تبدیل شدن به یک بیزینس کوچ موفق، می‌توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. شرکت در دوره‌های آموزش کوچینگ معتبر و دوره‌های تخصصی در زمینه‌های مورد‌علاقه خود مانند کوچینگ رهبری، کوچینگ استارت‌آپ و دریافت گواهینامه این دوره‌ها.
  2. ارتقای مهارت‌های ارتباطی مانند مهارت گوش دادن، همدلی و پرسش‌گری، بهبود مهارت حل مسئله و تصمیم‌گیری و کسب دانش در مورد روانشناسی و توسعه فردی
  3. همکاری با یک بیزینس کوچ باتجربه به‌عنوان دستیار یا کارآموز و برگزاری جلسات کوچینگ رایگان یا با تعرفه پایین برای افراد یا مشاغل کوچک
  4. طراحی برند خود به‌عنوان یک بیزینس کوچ و ایجاد وب‌سایت معرفی و ارائه خدمات، و حضور فعال در شبکه‌های اجتماعی و رویدادهای مرتبط با کسب و کار و کارآفرینی
  5. عضویت در انجمن‌های مربوط به کوچینگ و ارتباط با سایر مربیان کسب و کار و فعالان این حوزه
تفکر طراحی چیست؟ چه مزایایی برای کسب‌وکارها دارد؟
بخوانید

یکی از مجموعه‌های ارائه‌دهنده بیزینس کوچینگ مجموعه هلدینگ چابک است که سابقه درخشانی را در برگزاری انواع مشاوره‌های تخصصی و حمایت از کسب و کار‌های فناور محور دارد. جهت دسترسی به این مجموعه می‌توانید به آدرس تارنمای این هلدینگ به نشانی https://chabokholding.com مراجعه کرده و از خدمات مشاوره و کوچینگ این هلدینگ استفاده کنید.

ویژگی مهم برای انتخاب مربی کسب و کار

انتخاب مربی کسب و کار مناسب می‌تواند یک کار طاقت فرسا باشد. با این‌حال، زمانی که دقیقاً می‌دانید به‌دنبال چه چیزی هستید، می‌توانید جستجوی خود را براساس آن محدود کرده و این فرآیند را به‌صورت یکپارچه‌تری انجام دهید. قبل از انتخاب مربی کسب ‌وکارتان، مهم است که در مورد خواسته‌ها و نیازهای خود فکر کنید، و اینکه چگونه مربی می‌تواند به بهترین شکل به شما در دستیابی به اهدافتان در چارچوب سازمانی خاصی که در آن هستید، کمک کند.

ویژگی مهم برای انتخاب مربی کسب و کار

ویژگی‌های مهمی که باید برای انتخاب یک مربی کسب و کار درنظر گرفته شوند، عبارتند از:

  • گذراندن آموزش‌های لازم و داشتن تخصص کافی
  • داشتن مهارت‌های فردی مناسب و هوش هیجانی بالا
  • داشتن تجربه سازمانی قابل ارائه
  • داشتن روال کاری متناسب با کسب و کار شما
  • ارائه کوچ آنلاین و درلحظه
  • داشتن قابلیت اندازه‌گیری اهداف و پیگیری موفقیت‌ها
  • داشتن قیمت مناسب

بیزینس کوچینگ ابزار ارزشمندی است که در آن یک متخصص آموزش‌دیده بدون توجه به اندازه کسب و کار، وارد یک تجارت می‌شود و با مدیران و کارکنان آن مجموعه، کار کند تا آن‌ها بتوانند اهداف خود را ایجاد کرده و به آن اهداف دست‌یابند و همچنین با رشد و گسترش مهارت‌های خود، نقش خود را در محل کار برای دستیابی به اهداف خود بهبود بخشند. جهت دریافت خدمات کوچینگ برای کسب ‌و کار خود می‌توانید با هلدینگ چابک (فناور بین الملل چابک) ارتباط بگیرید.

منابع

jatinderpalaha.com

drrevelmiller.com

getsession.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *